Over Strix Aluco

Strix Aluco (2012) is het bedrijf van Niek van den Berg (1962). Sinds midden jaren tachtig werk ik met mijn achtergrond als sociaalwetenschappelijk onderzoeker in diverse functies, waaronder onderzoeker, adviseur, lector, docent, auditor en projectleider.

Door de jaren heen hebben de relaties tussen onderzoek, onderwijs, innovatie en professionalisering me buitengewoon geïnteresseerd. Hoe verhouden onderzoekskennis en praktijkkennis zich tot elkaar? Wanneer helpt een onderzoekende aanpak om onderwijskwaliteit te verbeteren en bij innovaties? Dit type vraagstukken interesseren me en ik ben steeds op zoek naar manieren om antwoorden samen met andere professionals productief te maken voor het onderwijs en het onderwijsonderzoek.

Mijn profiel:

- Betrokken, constructief-kritisch, analytisch, betrouwbaar en snel
- Teamspeler vanuit ieders kwaliteiten
- Aandacht voor inhoud én proces
- Verbindend (tussen onderzoek, innovatie, onderwijs, beroepspraktijk)

Waarom die bedrijfsnaam? Strix aluco is Latijns voor bosuil. In 2009 woonde een bosuil een paar maanden in mijn achtertuin in de tijd dat ik werkte aan een leerverslag. Op zoek naar wijsheid dus, de link is snel gelegd. De uil staat ook voor de onwetendheid van het uilskuiken. Wijsheid en onwetendheid, een passende combinatie bij een onderzoekende houding!